دیروز رفتیم یه سخنرانی که به مناسبت ۲۱ آذر سالروز جنبش ملی آذربایجان ترتیب داده شده بود. سخنران آقای دکتر یونس پارسا بناب پژوهشگر، نویسنده و استاد دانشگاه جرج تاون واشنگتن بود و موضوع سخنرانی: «آذربایجان و مسئلهٔ ملیتها در ایران، دیروز و امروز».
سخنرانی یه خوبی بود و به نکات جالبی اشاره داشت، اگرچه ضعفهایی هم داشت. جالب ترین چیزی که شنیدیم اینکه سندهایی انتشار پیدا کرده که عقب نشینی سریع و شتاب زدهٔ ارتش شوروی از آذربایجان که خیلی ها خیانت و پشت کردن به جنبش آذربایجان دونستن (چقدر که در این رابطه قلمفرسایی نکردند) در اثر تهدید مستقیم به حمله اتمی به باکو توسط آمریکا صورت گرفته و نامه رسمی تهدید به حمله اتمی و اولتیماتوم برای خروج سریع از آذربایجان، در آرشیو اسناد روسیه موجود است که اجازهٔ انتشار آن را نداده اند. جالب اینکه کتاب تازه ای منتشر شده به نام: « ترومن سخن می گوید» (ترومن رپیس جمهور آمریکا ۱۹۴۵-۱۹۵۳) که در آن صراحتا به وجود نامهٔ تهدیدآمیز و آمادگی برای اقدام آمریکا اشاره شده.
ایشان معتقد بود که پیروزی بزرگ جنبش ملی آذربایجان در تشکیل دولت ایالتی تنها به علت اتحاد استراتژیک چپها و ناسیونالیستها صورت گرفته و این چیزی ست که امروز نیز مورد نیاز جامعهٔ ایرانی ست. البته ایشان هیچ بخش از اصلاحطلبان را ناسیونالیست نمی دانست چون نولیبرال اند و به ایدئولوژی دینی باور دارند و سرنوشت مردم را نه به خودشان بلکه به خدا حواله می دهند (راستش رو بخواهید، توضیحاتش قانع کننده نبود.)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر