شنبه، اردیبهشت ۰۴، ۱۳۸۹

قیمه

این هفته یک روز خورشت قیمه برا خانواده درست کردم. آخه قراره یک روز من آشپزی کنم، یک روز هما. اما اتفاق جالبی که افتاد اینه که من طبق معمول ابتکارات کردم. می پرسین چه ابتکاراتی؟ خوب قدری زرشک رو همونجوری که برای زرشک پلو درست می کنیم (زرشک رو یک کم تف می دیم، بعد با شکر و آب و زعفرون می جوشونیم) تهیه کردم و موقع کشیدن غذا رو خورشت ریختم ... عالی شد ... حتما امتحان کنید
راستی یه استادی یه چیزی به من یاد داد که خیلی مهمه... سلول های چشایی روی زبون آدمیزاد جغرافیای خاصی دارن ... یعنی هر جای زبون یه مزه ای رو می فهمه (خوب اینو که همه می دونن) به همین علت اینکه لقمه ی غذا چه جوری توی دهان، یعنی، دندون و زبون حرکت کنه طعم غذا عوض می شه. ابعاد و سفتی و نرمی موادی که تو غذا استفاده می کنیم به همین علت خیلی مهمه ... خوب؟؟؟؟
لپه نباید سفت باقی مونده باشه یا زیادی پخته و نرم بشه ... برای اینکه نمک و ترشی غذا توش نفوذ کنه زیاد نپزیدش ... لپه و گوشت (سایز قطعاتش مهمه) که به نقطه ی سفتی و نرمی مناسبش رسید، زیر غذا رو خاموش کنید ... موقع کشیدن غذا دوباره بذارین جوش بیاد ... حسابی جا میفته و خوشمزه می شه

۱ نظر:

ناشناس گفت...

Ahmad jan,
Koli keyf kardam . ham az taghsime kaare aadelaane o ham az ebtekaaraate hamishigeyat ke gahgaahi nasibe Man ham shode bood.